Kolej Transsyberyjska

wiza.info

wizy + zaproszenia



Tranzyt lotniskowy - potrzebna wiza?

W wypadku lotu samolotem z kraju A do kraju B przez kraj C, wiza do kraju C nie jest konieczna, jeżeli spełnione są wszystkie cztery poniższe warunki:

  1. nie ma zmiany lotniska
  2. nie opuszczą Państwo obszaru tranzytowego lotniska
  3. bilety na oba połączenia zostały wykupione jednocześnie u jednej linii lotniczej
  4. czas przewidziany na przesiadkę nie jest dłuższy niż 24 godziny.

W każdym innym wypadku konieczne jest posiadanie wizy tranzytowej lub turystycznej do kraju C, w którym następuje przesiadka.


__^

XHTML 1.0 Strict | CSS 2.1