Kolej Transsyberyjska

wiza.info

wizy + zaproszenia



Wiza biznesowa do Rosji

Dnia 01.06.2007 ograniczony został okres ważności wielokrotnych wiz biznesowych. Wprawdzie liczba wjazdów jest nadal nieograniczona, jednak łączny okres pobytów w Rosji nie może przekroczyć 90 dni w ciągu 6 miesięcy. Najpóźniej 90-tego dnia pobytu należy wyjechać z Rosji, nawet wtedy, gdy wiza jest roczna. Kolejny wjazd jest możliwy dopiero w drugim półroczu - zgodnie z okresem ważności wizy.

Ponadto konsulat może odmówić wystawienia wizy wielokrotnej osobom, które nie posiadają w paszporcie wcześniejszej wizy, wykorzystanej w latach poprzednich.

Złożenie podania o zaproszenie biznesowe może nastąpić najwcześniej na 45 dni przed podanym terminem wjazdu do Rosji. Tryby przyspieszone wydawania zaproszeń (3 i 2 tygodnie) są możliwe tylko i wyłącznie w wypadku krótkoterminowych wyjazdów - złożenie podania o zaproszenie może nastąpić najwcześniej na 5 tygodni przed podanym terminem wjazdu do Rosji.

Przepisy te dotyczą obywateli Unii Europejskiej, mogą jednak dotyczyć także innych osób, które ubiegają się o wizę na terenie Unii Europejskiej.

Mogą Państwo zamówić u nas biznesowe zaproszenie do Rosji - prosimy o kontakt.


__^

XHTML 1.0 Strict | CSS 2.1